helmikuu%202013%20006-normal.jpg

Focaccia on niin loistokeksintö :) Meillä oliivit maistuvat oikeastaan vaan isänorsulle, joten suosiolla vaihdamme ne aina kirsikkatomaatteihin. Ohjeesta tulee yksi iso (valtava :D) leipä.

30g hiivaa (käytin pussillisen kuivahiivaa)
2 rkl hunajaa
6 dl lämmintä vettä
1 kg vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 dl oliiviöljyä (ei tainnut kulua niin paljon, en kyllä mitannut)
1 rkl merisuolaa
10-15 kirsikkatomaattia halkaistuna
Basilikaa (tai muuta yrttiä, esin rosmariini käy)

1. Liuota hiiva ja hunaja veteen. Sekoita joukkoon jauhot ja suola, alusta hyvin.

2. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan.

3. Kumoa leivipöydälle ja vaivaa hyvin. Aseta voidellulle uunipannulle ja painele taikina käsin pannun kokoiseksi levyksi. Kohota 20 min.

4. Pirskottele pinnalle oliiviöljy ja ripottele suola ja basilika pintaan. Painele tomaatit taikinaan.

5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Kuva uuniin menevästä leivästä:
helmikuu%202013%20003-normal.jpg

Keiton tai salaatin kaverina ihan parasta leipää :)