helmikuu%202013%20015-normal.jpg


Nimpparipöytään tekaistiin myös banaanibrownieseja. Mutta norsu ei tykännyt. Tai siis eikai näissä maussa mitään vikaa ollut, se ei vaan ollut sellainen, mikä mielikuva mulla oli :D Syynä saattaa olla se, että käytin maitosuklaata tumman suklaan sijaan, sillä mulla ei ollu tummaa varastoissa. Ehkä siis vielä joskus kokeilen tätä oikealla suklaalla.

300 g tummaa suklaata
8 munaa
250g pehmeää voita
150g sokeria
150g vehnäjauhoja
150g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
150g banaanisurvosta

1. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa sekoitellen.

2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lisää vielä sulatettu suklaa.

4. Sekoita mantelit, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon. Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinaan ja viimeksi banaani.

5. Levitä taikina voidellun uunipannun pohjalle ja tasoita pinta.

6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Koostumus oli loistava, kostean makea ja leivonnainen kohosi valtavasti uunissa. Luultavasti johtui siitä, että valkuaisvaahto lisättiin erikseen, tai sitten tämä oli aivan loistava ohje muuten :)