bakery%20006-normal.jpg

Mininorsun synttäreillä syötiin myös minttusuklaapaloja, jotka kuvassa siis vielä ovat leikkaamatta uunipannussa. Mutta nyt on kyllä pakko mainita, että sattui nonparelliviritys osumaan kohdilleen. Tosi kauniita tuli :) (ja hyviä!)

 

Pohja:

200g pehmeää voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa
150g minttusuklaata (käytin maraboun minttukrokanttia)
1 dl hasselpähkinärouhetta (osa oli mantelirouhetta, kun sitä nyt sattui olemaan)

1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen joukkoon.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Paloittele suklaa ja lisää joukkoon hasselpähkinärouheen kanssa.

Paista uunipannulla 200 asteessa 25-30 min.

Kuorrutus:

 Sulata 200g tummaa suklaata ja sekoita siihen vatkaamalla 300g tomusokeria, 5 rkl vahvaa kahvia ja 5 rkl sulatettua voita. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja koristele.